Продукти
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100g ПРОДУКТ |
|
Енергийна стойност: | 376.2 kcal 1574.1 KJ |
Мазнини: от които наситени мастни киселини: |
31.5 g 22.5 g |
Въглехидрати: от които захари: |
0.35 g 0.35 g |
Белтъчини: | 22.8 g |
Сол: | 1.7 g |
Кашкавал от краве мляко „Нивего”
Кашкавал “Нивего” е получен по стара българска технология от термизирано краве мляко с добавка на закваска от чисти млечно-кисели бактерии, чрез подсирване със сирищна мая, претърпял необходимата обработка, преминал процес на зреене 60 дни и е предназначен за директна консумация.
За производството на 1 кг. кашкавал се използват около 10 л. пълномаслено краве мляко.
При пристигане на суровото краве мляко в предприятието от фермите се извършва качествен анализ в собствената лабораторията. Окачественото мляко се приема и термизира при 62–64 ºС с цел да се унищожат вредните микроорганизми, естествено попаднали в млякото по време на доене и съхранение. Охлажда се до температура за подсирване и се добавя необходимото количество закваска, мая и калциев дихлорид. Следва необходимата технологична обработка на подсирката – нарязване и изпичане при непрекъснато бъркане до получаване на желаната еластичност.
След изпичане на сиренината, суроватката се отделя, а сиренните зърна се подлагат на пресуване и чедеризация. Чедеризиралата сиренна маса се изпарва, осолява и омесва при 72-74 ºС, гарантираща безопасността на продукта.
Изпареното тесто се поставя в специални форми и неколкократно се обръща. След премахване на формите продукта се обдухва в хладилни условия, след което се вакуум опакова и насочва за зреене.
Зрелият продукт кашкавал „Нивего” който достига до нашата трапеза е с характерните цвят, вкус, аромат се предлага във вакуум опаковки от ~ 250 g, 500 g, 1 kg, голяма пита от ~ 6 kg, 8 kg и 9 kg.
3.3 gХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100g ПРОДУКТ |
|
Енергийна стойност: | 297.4 kcal 1244.3 KJ |
Мазнини: от които наситени мастни киселини: |
25 g 15.5 g |
Въглехидрати: от които захари: |
1.65 g 1.65 g |
Белтъчини: | 16.4 g |
Сол: | 3.3 g |
Бяло саламурено сирене от краве мляко „Нивего”
Бяло саламурено сирене “Нивего” е получено по класическа българска технология от 100 % първокачествено краве мляко претърпяло необходимата температурна обработка с добавка на закваска от чисти млечно-кисели бактерии, чрез подсирване със сирищна мая за сирене, претърпяло необходимата обработка, преминал процес на зреене 60 дни и е предназначено за директна консумация.
За производството на 1 кг. висококачествено бяло саламурено сирене се използват около 7 л. пълномаслено краве мляко.
След първоначалния качествен анализ, суровото краве мляко се пастьоризира при 72-74 ºС гарантираща безопасността на продукта.
Температурно обработеното мляко се подсирва след добавка на закваска и сирищна мая. Получената сиренина претърпява необходимата технологична обработка – нарязване, отцеждане и формоване. Така получения продукт се насочва за най-важния технологичен етап зреенето. При този процес се образуват специфичната твърда и еластична консистенция с характерно изразен лом и млечнокисел вкус дължащ се на чистите млечнокисели култури.
Зрялото сирене „Нивего” се предлага в кутии от 4 kg и 8 kg в саламура, за най-добро съхранение на вкусовите му качества, както и във вакуум опаковка от ~ 300 g, 800 g.
Масло „Нивего”
Масло е млечен продукт получен по традиционна технология от пастьоризирана сметана, добита от 100% краве мляко.
Богато на витамини А, D, E и K.
Нашето масло е натурално, сладко-сметанено, висококачествен продукт, без добавки, консерванти, сол, есенции и оцветители.
Подходящо за директна консумация и кулинарни цели, като придава особено апетитен вкус.
Маслото се съхранява от -8 до -10ºС до 3 месеца.
Продуктът се предлага в полипропиленова кутия за еднократна употреба от 200 g. и на блок от 10 kg.
Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в храната натрий.
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100g ПРОДУКТ |
|
Енергийна стойност: | 765.5 kcal 3202.7 KJ |
Мазнини: от които наситени мастни киселини: |
84 g 54 g |
Въглехидрати: от които захари: |
0.44 g 0.44 g |
Белтъчини: | 0.8 g |
Сол: | 0.14 g |
Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в храната натрий.
Кашкавалено роле „Нивего”
Роле шунка и кашкавал “Нивего” е получено от тънък слой кашкавал и шунка, навити на руло и поръсено с червен пипер.
Притежава приятен вкус и аромат, характерен за кашкавал, шунка и вложената подправка.
Подходящ за директна консумация и за кулинарни цели.
Продуктът се предлага в вакуум опаковка от ~ 200 g
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100g ПРОДУКТ |
|
Енергийна стойност: | 376.2 kcal 1574.1 KJ |
Мазнини: от които наситени мастни киселини: |
31.5 g 22.5 g |
Въглехидрати: от които захари: |
0.35 g 0.35 g |
Белтъчини: | 22.8 g |
Сол: | 1.7 g |
Извара „Нивего”
Суроватъчна извара „Нивего” се получава чрез термична коагулация на суроватката, получена при производството на кашкавал.
Изварата е източник на голям брой незаменими аминокиселини участващи в разнообразното хранене. Добър източник на витамин В2 и холин, в продукта има какро омега-3, така и омега-6 мастни киселини. Не съдържа сол. Продуктът се предлага във вакуум опаковка от 500 гр. и 10кг.
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100g ПРОДУКТ |
|
Енергийна стойност: | 154.3 kcal 645.5 KJ |
Мазнини: от които наситени мастни киселини: |
10.0 g 6.8 g |
Въглехидрати: от които захари: |
1.73 g 1.73 g |
Белтъчини: | 22.8 g |
Сол: | 0.1 g |
Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в храната натрий.
Кисело мляко „Нивего”
Кисело мляко „Нивего” e произведено от 100% краве мляко, чрез млечно-кисела ферментация, под действието на симбиотична закваска, съдържаща Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus. Предназначено е за директна консумация.
Предлага се от 2% и 3.6% в полистиролови кофички за еднократна употреба от 400 гр.
КИСЕЛО МЛЯКО 2 %
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100g ПРОДУКТ |
|
Енергийна стойност: | 376.2 kcal 1574.1 KJ |
Мазнини: от които наситени мастни киселини: |
31.5 g 22.5 g |
Въглехидрати: от които захари: |
0.35 g 0.35 g |
Белтъчини: | 22.8 g |
Сол: | 1.7 g |
Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в храната натрий.
КИСЕЛО МЛЯКО 3.6 %
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 100g ПРОДУКТ |
|
Енергийна стойност: | 64.36 kcal 269.28 KJ |
Мазнини: от които наситени мастни киселини: |
3.6 g 2.5 g |
Въглехидрати: от които захари: |
4.6 g 4.6 g |
Белтъчини: | 3.3 g |
Сол: | 0.2 g |
Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в храната натрий.
Айрян „Нивего”
Айрян „Нивего” се бутилира в разфасовки от 300 мл., 500 мл.